top of page
Koter Koots te Scherpenzeel met kindercoaching, reflex integratie en remedial teaching.

Wat is Movement Based Learning?

MBL staat voor Movement Based Learning.

 

Lekker in je vel zitten, om kunnen gaan met emoties, lezen, schrijven, rekenen, fysiek en emotioneel tegen een stootje kunnen, goed kunnen spreken, kijken, luisteren, bewegen: Al deze dingen kunnen pas plaats vinden wanneer ons lichaam en brein basisbewegingspatronen begrijpen en als team kunnen uitvoeren.

Een lijf moet weten dat het een voor- en achter kant heeft, een boven en beneden en een links en een rechts. Pas dan kun je jezelf veilig voelen, je aandacht ergens op richten, jezelf verbinden met anderen zonder jezelf te verliezen.

Dan kun je tot bewegen, leren en handelen komen.

Het kind ontwikkelt zich intuïtief aan de hand van zijn lichaam.

Met zijn zintuigen en via (reflexmatige) bewegingen ervaart het de wereld en kan het zijn eigen positie ten opzichte van de wereld bepalen.

Met deze informatie legt het kind de basis voor al zijn denken, voelen en doen. Wanneer het brein prikkels niet meer goed kan verwerken heeft dit gevolgen voor de totale ontwikkeling van het kind: fysiek, sociaal-emotioneel en cognitief en dit zal meestal boven alles terug te zien zijn in het gedrag.

De 7 basisoefeningen (De Building Blocks) uit de Movement Based Learning techniek worden hierbij gebruikt. 

Als het nog niet helemaal duidelijk is voor u, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Dit kan zowel telefonisch als via de mail.

 

Bron: Cecilia Koester, M.Ed

bottom of page