top of page
poppetjes-01.jpg


Groei & Bloei programma / Online Reflex Integratie traject


Het programma dat er voor zorgt dat primaire reflexen weer integreren
waardoor je kind tot bloei komt en dat het kan groeien op zijn eigen ontspannen manier!

MBF_A84A2783.jpg

Je maakt je een beetje zorgen om je kind... 

De laatste tijd zit hij* niet zo lekker in zijn* vel.

Hij heeft een kort lontje, geeft aan dat hij zich niet goed kan concentreren in de klas of is erg onrustig (lijfelijk of in het hoofd).

Met de grote hoeveelheid kids in de klas, kan de juf niet de gewenste tijd en aandacht geven die je kind nodig heeft. Daar balen jullie allebei van, want je kind wil het zo graag kunnen en goed doen. 

Je merkt dat jouw kind net iets meer tijd en aandacht nodig heeft om te bloei te komen en te kunnen groeien en ontwikkelen op zijn manier...

Je wilt heel graag je kind helpen, maar twijfelt over de juiste aanpak.

Eén ding is zeker, zo aanblijven tobben is geen optie meer!

*Ik praat in de hij-vorm, maar uiteraard is dit programma ook voor meiden!

"Gras groeit niet door eraan te trekken, maar door de wortels water te geven"

- Afrikaanse gezegde -

Heel lang dacht je: "Nou dit is een fase, hier komen we ook wel weer doorheen!'. 
Alleen deze fase duurt nu toch wel erg lang en als je eerlijk bent worden de uitdagingen steeds groter.
Je ervaart een gevoel van onmacht, want je wil je kind zo goed mogelijk helpen maar weet niet hoe.

​Je wilt zo graag dat jouw kind weer lekker in zijn vel zit!

Dat het tot bloei komt en dat het kan groeien op een ontspannen manier voor hem en voor jou.
Je gunt het je kind zo, meer rust in zijn hoofd en lijf!

Alleen...

Zie je door de bomen het bos niet meer. 

Je weet niet zo goed welke hulp passend is voor jouw kind. Er zijn zoveel opties en mogelijkheden.
Misschien hebben jullie al van alles geprobeerd en heeft dat wel een beetje geholpen, maar je wilt samen met je kind de volgende stap zetten. 


In het Groei & Bloei programma leert je kind door middel van Reflex integratie zijn lijf gebruiken om de hersenen te laten weten dat het veilig is. Reflex integratie is geen symptoombestrijding, maar pakt problemen bij de kern aan. En dat zonder hele praatsessies.
Prikkels worden makkelijker verwerkt, de twee hersenhelften werken beter samen en het wordt makkelijker om lesstof op te nemen.

Na een zwangerschap van 33 weken ben ik door middel van een spoedkeizersnede geboren. Na twee spannende maanden in het ziekenhuis mocht ik eindelijk naar huis. 

 

Vermoedelijk door mijn vroege geboorte liep ik als jong meisje wel een beetje achter in mijn ontwikkeling. Ik was dan ook absoluut geen hoogvlieger en school was voor mij een uitdaging. Op een dag stond ik voor de spiegel en vroeg aan mijn moeder: "Mam, de juf zegt dat ik op mijn tenen loop, maar dat is toch helemaal niet zo?". Dus deed ik groep vier nog een keertje over.

 

Ik werkte hard om mee te kunnen komen op school, Als ik thuiskwam uit school, was ik altijd moe. Ik had geen energie om nog me andere kinderen te spelen. Ik was snel overprikkeld en mijn emmertje liep dan over. Liever kroop ik in een hoekje me een boek om alle indrukken te kunnen verwerken. 

Mijn ouders wilde mij graag helpen en namen mij mee naar allerlei hulpverleners: Van logopedie, naar ergotherapie en kinderfysio.

Alles hielp een beetje, maar de overprikkeling en moeheid bleven.

Pas jaren later, nadat ik al juf was, toen Reflex integratie op mijn pad kwam voelde ik volledige herkenning. "Dit gaat over mij": dacht ik. Want ook als jongvolwassenen ervaarde ik stress en kon ik emotioneel reageren.

Toen ik de oefeningen in praktijk ging testen en de opleidingen volgde, voelde ik de spanning en stress letterlijk uit mijn lijf vloeien. Wat een verademing!

Sindsdien heb ik op diverse scholen gewerkt en met kids met zeer uiteenlopende problemen, om ook hen te laten ervaren dat het leven ontspannen mag zijn. Het is mijn drijfveer om kids ontsnappen te laten groeien en bloeien tot de prachtige mensen die ze zijn.

 

Vermoedelijk is mijn vroeggeboorte bij 33 weken één van de oorzaken waardoor ik school een uitdaging vond. Ik was wat ze noemen een laatbloeier. 
Doordat ik lastig kon meekomen op school, uitte zich dat in snel overprikkeld en moe zijn. 

Toen ik na jaren voor de klas te hebben gestaan, Reflex integratie ontdekte, herkende ik niet alleen mijzelf als klein meisje, maar voelde ik dat ik hiermee andere kids mag helpen.

Door gebruik te maken van ons lijf om het hoofd te laten weten dat het veilig is, veranderde voor mij alles...

Inmiddels heb ik meer dan 100 kids mogen helpen en de transformaties die ik voor mijn ogen zie gebeuren, toveren iedere keer een glimlach op mijn gezicht. 

116351450_2420196168278564_3347726597758
116344252_2420196031611911_2097535271283
116273820_2420196038278577_2365084012079
SCAN0134.JPG

Alle kinderen worden sterren als we ze laten stralen!

- Juf Inger -

Wat het Groei & Bloei programma en Reflex integratie kan betekenen voor jouw kind

Je kind:

        Zit beter in zijn vel,

        Ervaart meer rust in zijn hoofd en lijf,

        Verwerkt prikkels gemakkelijker gedurende de dag,

        Kan zich beter concentreren,

        Staat steviger in zijn schoenen,

        Reageert minder heftig in situaties,

        Het leren op school gaat gemakkelijker.

Bonus:

        Je hebt drie keer per week quality time met je kind (tijdens het                doen van de oefeningen). Dit maakt dat je kind zich meer gezien              voelt,

        Je weet nu dat de uitdagingen niet meer te maken hebben met                niet geïntegreerde reflexen.

rode klaver.jpg
rode klaver.jpg
rode klaver.jpg
rode klaver.jpg
rode klaver.jpg
rode klaver.jpg
rode klaver.jpg
rode klaver.jpg
rode klaver.jpg
stil zitten.jpg

Groei & BLOEI
Reflex Integratie STARTER

€297*

 • Oefenprogramma met de 16 meest voorkomende storende reflexen met (beweeg)oefeningen.

 • Academie met video's die de verschillende (beweeg)oefeningen uitleggen en helpen om de reflexen te integreren. Per reflex is er één oefening beschikbaar.

 • Lifetime toegang tot de Koter Koots Academie Starter. 

Voordelen starter:

 • Jullie kunnen de oefeningen doen op jullie tijd en tempo.

 • Je kan direct aan de slag.

 • Behoud levenslang toegang tot de academie.

* In termijnen betalen mogelijk.

Groei & Bloei
Reflex Integratie Basis

€397*

 • Screening op maat voor primaire reflexen. Ongeveer 60 minuten bij mij in de praktijk.

 • Persoonlijke analyse van de screening via de mail.

 • Oefenprogramma op maat voor thuis.

 • Academie met video's die de verschillende (beweeg)oefeningen uitleggen en helpen om de reflexen te integreren. Per reflex zijn er minimaal 2 verschillende oefeningen.

 • Lifetime toegang tot de Koter Koots Academie Basis. 

Voordelen basis:

 • Meer persoonlijke aandacht en tijd van Marleen.

 • Uitgebreide analyse + oefeningen op maat.

* In termijnen betalen mogelijk.

** Na betaling neem ik contact met je op om een afspraak te maken voor de screening op niet geïntegreerde reflexen!

Aanmelden Groei&Bloei

Hieronder vind je ervaringen van ouders en kids die ik de afgelopen jaren heb mogen helpen:

Marleen heeft Luuk met Reflex integratie geholpen om van zijn dromen/nachtangsten en het duimen af te komen. Hij is gevoelig en had een vol hoofd. Hij kon letterlijk niet rennen en nu wel. Zijn grove motoriek is verbeterd. Hij is meer kind, omdat hij nu mee kan komen met zijn leeftijdsgenoten. Hij kan klimmen, klauteren en schommelt zonder enige angst. 

We zien aan Luuk dat hij enorm is gegroeid van een stille, verlegen jongen die veel moe was en met een hoofd vol, tot een jongen die heel levendig, enthousiast is en maakt veel nieuwe contacten. Hij durft zijn mening te geven en komt veel beter voor zichzelf op. Én we horen hem nooit meer zeggen dat hij een vol hoofd heeft. 

Moeder van Luuk, 8 jaar

Onze dochter presteerde niet naar wens en kwam daardoor herhaaldelijk in de problemen op school.

 

Na één behandeling zagen we al verschil. Onze dochter werd zelfverzekerder en ging op school meer zelf oppakken, ook de lastigere dingen. Na een paar behandelingen gaf ze aan niet meer geleefd te worden door school, maar het gevoel te hebben in control te zijn. Een enorme boost voor haar zelfvertrouwen! Dit is tijdens het traject alleen maar meer geworden.

 

Ook heeft ze grote sprongen gemaakt met spelling. De RT'er op school was verbaasd over de snelheid waarmee ze de aangedragen stof oppakte. Ze ging zelf aan de slag met oefenen terwijl dat eerder altijd discussie opleverde.

 

We hebben nu een vrolijke, zelfverzekerde puberdame in huis, die met frisse tegenzin uitkijkt naar de 3e van het VWO. Ze is in balans. Waar ze dan in het verleden in zichzelf keerde, vraagt ze nu om hulp, geeft aan waar ze ondersteuning nodig heeft en ook waar niet.

 

Wij kunnen een reflexintegratie traject aan iedereen aanraden, het legt een fundament, waarop je kan bouwen. Een enorm mooi cadeau voor je kind (en jouw als ouder).

Moeder van Benthe, 13 jaar

Veel gestelde vragen

1. Wat is Reflex integratie precies?

Ieder mens wordt geboren met bepaalde automatische reflexmatige bewegingen, bijvoorbeeld zuigen, grijpen of een schrikreactie. Deze bewegingen vormen het fundament voor de ontwikkeling van onze hersenen. In het begin van ons leven dienen deze reflexen voor bescherming en overleven, omdat we nog geen bewust gecontroleerde bewegingen kunnen maken.

 

In het eerste levensjaar ontwikkelen deze primaire reflexen zich naar meer doelgerichte bewegingen. Het kan gebeuren dat door verschillende omstandigheden tijdens de zwangerschap, geboorte en/of na de geboorte die reflexen niet goed kunnen ontwikkelen of niet goed tot rijping kunnen komen. Een kind ontwikkelt hierdoor inefficiënte compensaties. Die kunnen leiden tot vele verschillende soorten problemen die te maken hebben met motoriek, gedrag, leerproblemen en dergelijke.

 

Het doel van reflex integratie is om primaire reflexen te helpen ontwikkelen en te helpen integreren, om een stevig fundament te bouwen voor de ontwikkeling van de hogere hersendelen in ons brein.

 

Dit leidt tot gelukkigere, kalmere kinderen, met minder stress, met een betere emotionele ontwikkeling, een beter functioneren en een beter leervermogen. Reflex integratie is net zo effectief bij kinderen als bij volwassenen.

2. We hebben al verschillende soorten hulp gehad, wat maakt dat Reflex integratie wel zal helpen bij mijn kind?

Reflex Integratie pakt echt het probleem bij de basis aan. 
Wanneer er nog te veel reflexen storen heeft dit gevolgen voor de ontwikkeling van jouw kind. 

Je kind kan bijvoorbeeld ergotherapie hebben gehad met weinig effect. Dit komt dan omdat de reflexen nog storen, pas wanneer de reflexen geïntegreerd zijn zal ergotherapie ook beter helpen.  

3. Wat is het verschil tussen de Reflex Integratie Starter en Reflex Integratie Basis?

Bij de Reflex Integratie Starter ga je samen met jouw kind zelfstandig aan de slag met reflexen die ik het meeste in mijn praktijk zie storen. Ik heb een oefenprogramma gemaakt waarbij al deze reflexen aanbod komen.
Voor iedere reflex heb ik één of meerdere (beweeg)oefeningen toegevoegd in de Koter Koots Academie die jij samen met jouw kind 3 keer per week gaat doen. Aan het einde van het traject zijn de belangrijkste reflexen behandeld.

 

Bij de Reflex Integratie Basis kom je één keer samen met je kind voor een screening in de praktijk. Aan de hand van de screening wordt er een persoonlijk oefenprogramma gemaakt.
In de Koter Koots Academie staan per reflex meerdere oefeningen die je samen met je kind kunt uitvoeren. Er is dus meer keuze in welke oefening het beste bij jou en jouw kind past.
Dit oefenschema voer je samen met jouw kind zelfstandig uit.
Je gaat ook 3 keer per week aan de slag met de (beweeg)oefeningen.

bodymap.png

4. Hoe werkt zo'n screening?

Nadat je je jouw kind hebt aangemeld voor een screening. 
Krijg je van mij via de mail een intakeformulier. 

Aan de hand van het intakeformulier stel ik een screening op maat samen. 

De screening duurt ongeveer 30 a 45 minuten.

Na de screening krijg je op dezelfde dag nog de analyse van de screening met daarbij uitleg hoe je moet inloggen in de Koter Koots Academie.

In de Koter Koots Academie staat ook een schema die je naar aanleiding van de screening kunt personaliseren.

5. Hoeveel tijd kosten de huiswerkopdrachten per week?

Je bent 3 keer per week ongeveer 10 a 15 minuten bezig met de huiswerkopdrachten.

6. Kan mijn kind de oefeningen alleen doen of heeft het mijn hulp nodig?

Bij de Reflex Integratie Starter zitten bij sommige reflexen (beweeg)oefeningen die ze zelfstandig kunnen doen, maar meestal zijn het oefeningen die samen met een ouder moeten doen.

​Bij de Reflex Integratie Basis staan meerdere soorten (beweeg)oefeningen per reflex in de Koter Koots Academie. 
Er staan oefeningen tussen die het kind zelfstandig kan uitvoeren en oefeningen die samen met een ouder uitgevoerd moeten worden. 
Wel raad ik aan om de oefening die samen gedaan moet worden te doen.
Het kind krijgt hierdoor namelijk even alle aandacht en dit versterkt niet alleen de band maar maakt ook dat het kind zich meer gezien voelt!

7. Als ik eerst de Reflex Integratie Starter aanschaf, kan ik deze dan later ook upgraden naar Reflex Integratie Basis?

Indien er plek is is dat zeker mogelijk. Neem dan even contact met mij op.

8. Kan ik in termijnen betalen?

Ja dat kan zeker. Neem dan ook even contact met mij op, dan regelen we dat.

9. Kan ik ook met mijn kind in de praktijk komen voor 1 op 1 sessies voor Reflex Integratie?

Indien er plek is is dat zeker mogelijk. Hier meer informatie over de 1 op 1 sessies.

10. Kan het traject door de verzekering vergoed worden? 

Helaas worden de trajecten niet vergoed. 

11. Welke methodieken gebruik jij om de reflexen te integreren?

Ik gebruiken meerdere methodieken, namelijk Masgutova Neurosensorimotor Reflex Integration (MNRI), 
Quantum Reflex Integration (QRI), Braingym en Movement Based Learning.

Groei & BLOEI
Reflex Integratie STARTER

€247*

 • Oefenprogramma met de 16 meest voorkomende storende reflexen met (beweeg)oefeningen.

 • Academie met video's die de verschillende (beweeg)oefeningen uitleggen en helpen om de reflexen te integreren. Per reflex is er één oefening beschikbaar.

 • Lifetime toegang tot de Koter Koots Academie Starter. 

Voordelen starter:

 • Jullie kunnen de oefeningen doen op jullie tijd en tempo.

 • Je kan direct aan de slag.

 • Behoud levenslang toegang tot de academie.

* In termijnen betalen mogelijk.

Groei & Bloei
Reflex Integratie Basis

€397*

 • Screening op maat voor primaire reflexen. Ongeveer 60 minuten bij mij in de praktijk.

 • Persoonlijke analyse van de screening via de mail.

 • Oefenprogramma op maat voor thuis.

 • Academie met video's die de verschillende (beweeg)oefeningen uitleggen en helpen om de reflexen te integreren. Per reflex zijn er minimaal 2 verschillende oefeningen.

 • Lifetime toegang tot de Koter Koots Academie Basis. 

Voordelen basis:

 • Meer persoonlijke aandacht en tijd van Marleen.

 • Uitgebreide analyse + oefeningen op maat.

* In termijnen betalen mogelijk.

** Na betaling neem ik contact met je op om een afspraak te maken voor de screening op niet geïntegreerde reflexen!

bottom of page